top of page

Hesteskohelg i Jølster4.-5.mai inviterte Skjold HK til stevner i perfekte rammer. Jølster badet i sol og fine temperaturer er gode forutsetninger for hesteskokasting.

På lørdagen var det først NM i hesteskogolf som stod på programmet. Siden vi etter hvert har fått en del NM øvelser på programmet, må noen av dem «ut» av selve NM-helgen som er forbeholdt de største konkurransene. Hesteskogolfen har alltid vært en fin variant som også har en lav terskel for relativt ferske kastere til å kjenne på god mestring. Skjold HK har de siste par årene være veldig flink til å få i gang flere kastere i sitt miljø, og denne helgen så var vi ikke i de kjente omgivelsene rundt Årdal, Borgja, Helgatun. Alle stevnene foregikk i Vassenden i bunnen av alpinanlegget i et område som de har rekruttert en god del nye kastere. Masse skryt til Skjold for dette arbeidet, de viser at de får det til hvor mange andre sliter med rekrutteringen!

Det var ikke mange av våre kastere som meldte seg på til hesteskogolfen. Kun Sondre og Lars Arne som endte på fine plasseringer med henholdsvis 6. og 9.plass. Norgesmester ble Tom Årdal fra Skjold som har flere titler av samme type i beltet fra før av.

Etter at golfen var avsluttet gikk man over på Jølster Open, arrangert etter klassisk Gloppen/cup. Her stilte NHK betydelig sterkere med 9 kastere. Arnfinn gikk til topps etter å ha slått Svein Sæbønes fra Hjørundfjord i finalen, med Sondre på en flott 3.plass. Han slo Norleif Sunde i bronsefinalen. Øvrige resultater for våre kastere: Reidar 11, Oddmund 14, Helge 16, Lars Arne 24, Audhild 28, Jim 32 og John 36.

En lang lørdag skulle imidlertid bli enda lenger siden årets ledermøte var lagt til denne dagen også. Dette ble gjennomført og vi fikk gehør for de sakene vi brakte til bords. Blant annet en egen Norgescup sammenlagt for SNC. For flere detaljer henvises til referat fra NHF når det foreligger.

 

Søndagen kom og like nydelig vær som lørdagen. Det var litt frafall på startlisten jevnt over med 8 færre kastere enn dagen i forveien. 38 på lørdag ble til 30 på søndag.

Jølster Cup ble også avviklet som Gloppen/cup kastemetode. I finalen tapte Roy Inge mot Norleif Sunde fra Hjørundfjord. For interesserte så kan denne kampen ses på NHF sin Facebook side. Øvrige resultater for våre medlemmer: Reidar 5, Sondre 6, Helge 7, Arnfinn 10, Audhild 16, John 23, Lars Arne 24.

Vi kan også opplyse om at Sondre har utviklet en egen scorecard app som ble benyttet på stevnene i Jølster. Snedig sak som det er verd å kikke litt nærmere på og som flere nok sikkert kommer til å ta i bruk etter hvert når den blir tilgjengelig for alle. Så slipper man å huske på hva stillingen er og «var det du eller jeg som skulle kaste først»…. 🤔

コメント


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tagger
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page