top of page

NM på Lindås 2.-4.juni

NHK arrangerte NM denne helgen og hvilken helg det ble for klubben vår! Våre kastere hentet hjem samtlige 4 gullmedaljer og i sum stakk vi av med 7 av 12 medaljer:

🥇 Arnfinn Austegard – X-kast helmatch

🥇 Arnfinn Austegard – NM singel / NC1

🥇 NHK 1.lag – NM Lag (Roy Inge Johnsen, Reidar Nepstad, Oddmund Dingen, Arnfinn Austegard)

🥇 Sverre Dale og Reidar Nepstad – NM Par

🥈 Oddmund Dingen – NM Singel / NC1

🥉 Reidar Nepstad – X-kast helmatch

🥉 Oddmund Dingen og Roy Inge Johnsen – NM Par


Vi startet på fredag ettermiddag med X-kast helmatch. Forholdene var ikke ideelle for denne konkurranseformen med en litt hissig nordavind som satte sitt preg på kastingen. Men det er likt for alle, og Arnfinn kom i respektable 548 poeng. Kun 5 kastere klarte å passere 500-poengsgrensen og det er bekrefter bare at det ikke var dagen for rekorder. Som en kuriositet skal det nevnes at de siste 6 årene så har Oddmund vunnet konkurransen 4 ganger og Arnfinn 2. NHK stilte med 15 kastere i denne konkurransen.


Lørdag var det først NM Par. Vi hadde 8 par i ilden, av 21 påmeldte. For første gang i karrieren så fikk Sverre et høyst fortjent NM gull sammen med Reidar. De slo Hjørundfjord i finalen, mens Oddmund og Roy Inge slo Stord i bronsefinalen. Audhild og Morten vant gruppe B etter et oppgjør i finalen mot et annet NHK-par, Sondre Torgersen og Svenn Vidar Stegen.

Det fortsatte med NM Lag. Vårt 1.lag slo Stord HK i finalen og attpåtil gjennom seire til alle 4 kastere. 2.laget vårt tapte mot Hobøl i bronsefinalen. 3.laget ble nr.2 i B-gruppen, 4.laget nr.3.


Søndag var det klart for avslutning på NM helgen med det som vel vi må si er den gjeveste øvelsen av dem alle, NM Singel. Dette stevnet var også det første i NC. Totalt 43 kastere hvorav 3 i kl. 2. NHK hadde med 14 kastere.

Vi stilte sterkt i kvartfinalene med 4 kastere. Av disse var det Arnfinn og Oddmund som tok seg videre til semifinaler mot henholdsvis Trygve Bolset og Per Dalheim. Disse to semifinalene ble vunnet og da var det duket for lokaloppgjør i finalen. Og for en finale det ble! Kvaliteten gjennom hele finalen var svært god og virkelig verdig anledningen. Til slutt så var det Arnfinn som stod igjen med pokalen etter å ha vunnet kampen 21-18.


Arrangementet gikk som alltid greit under stødig ledelse i sekretariatet av Lars Arne Kolås, med Johannes Monstad som holdt kontroll på startkort og trekninger gjennom hele helgen. Sverre & co hadde full kontroll på banene og det var aktivitet både før og etter kamper for å se til at banene var ok stand. Det er alltid betryggende når stevneavviklingen ligger i gode hender. Stor takk til de som ofrer av egen tid for å legge til rette for slike arrangementer!


Bra vær gjennom hele helgen gjorde også til at NM ble en kjekk opplevelse 😎Comments


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tagger
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page