top of page

Norgescupavslutning 2023

I år var det Skjold HK som stod som arrangør for NC avslutningen fra 1.-3.september i Ålhus (Borgja).


Helgen ble innledet med NM Mix på fredagskvelden. Vi stilte med 4 par i konkurransen som vi har en veldig god historikk å se tilbake på. Før årets konkurranse hadde NHK vunnet 5 av de 6 foregående. I fjor var det Audhild og Reidar som ble mestre, og det klarte de å repetere i år – GRATULERER! I skumringen slo de Gro Dvergsdal/Tom Årdal i finalen. Finalen ble filmet og ligger på NHF sin hjemmeside, sjekk den ut hvis du ikke har gjort det allerede.

Våre øvrige par var Asbjørg og Oddmund som ble nr. 8, Bente og Sondre som ble nr. 11 og Lillian og Svenn Vidar som ble nr.15.


På lørdagen var det først en nyskapning av året, NM i Kongelag. Av totalt 44 kastere i konkurransen stilte NHK med 10 av dem. Stein Ove Stoddern fra Mino ble norgesmester med 111 poeng og fantastisk moro med Sondre Torgersen på sølvplass med sine 107 poeng! Reidar ble nr.5, Arnfinn 6, Oddmund 10, Jim 11, Sverre 13, Helge 25, Svenn Vidar 28, Bente 31 og Lillian 42.


Etter kongelaget var det klart for NC6. Forutsetningene var relativt klare før det hele startet med at Arnfinn hadde avgjort Norgescupen, men på plassene bak var det flere om beinet. 3 av våre kom seg til kvartfinalene, men der ble det stopp for både Oddmund og Sverre som havnet på henholdsvis 5. og 8.plass. Igjen i semifinalen klarte Arnfinn jobben og tok seg til finale mot en særdeles stødig kar fra Hjørundfjord HK, Norleif Sunde. I en forholdsvis jevn finale så måtte Arnfinn til slutt strekke våpen og med seieren så koblet Norleif et solid grep om 2.plassen i Norgescupen. Også denne finalen ligger ute på hjemmesiden til NHF, anbefales!

Øvrige plasseringer for NHK ble Svenn Vidar 15, Audhild 16, Sondre 17, Helge 20, Bente 27, Reidar 30, Jim 31, Lars Arne 34 og Lillian 44. Totalt deltok 47 kastere og det er ikke all verden med tanke på at avslutningen er i hjertet av Sogn & Fjordane ….


Søndagen var det meldt litt ruskete vær med en del regn, men det ble ikke så ille som meldingene truet med. Men litt vått var det, og det hjalp ikke veldig for en bane som nok er litt hard i utgangspunktet. Det er dog likt for alle og med de forutsetningene startet vi kl. 10.

Litt færre deltagere på NC7 enn hva det var dagen før, med 41 kastere. På tross av dette så ble inndelingen til avsluttende kasting som lørdagen for A-gruppen sin del med 27 kastere. Da har man 3 runder med 3 på stikken før det blir mann/mann (eller kvinne/mann, eller kvinne/kvinne..). Med denne oppskriften skulle man tro det blir en «myk» start på cupen, men når det seedes etter poeng i innledende, så oppleves det ofte nok at det plutselig står 3 kanoner og ser på hverandre og tenker at starten kanskje ikke ble så my allikevel 🤔

Etter mange tette kamper de første par rundene så stod NHK igjen med 4 kastere i kvartfinalene. Oddmund stoppet også denne dagen på 5.plass, Arnfinn 6 og Jim 8. Kun Roy Inge tok seg videre og endte opp i finalen mot Norleif Sunde. Som på lørdagen så var det Norleif som innkasserte seieren til slutt og leverte en fantastisk avsluttende helg med å vinne begge NC-stevnene. Dette er en stor prestasjon i konkurranser hvor de fleste av de beste kasterne stiller på startstreken.


Etter at NC7 var avsluttet så markerte det slutten på Norgescupen for 2023. Som alltid så har Lars Arne stålkontroll på resultatlistene og kasterne samlet seg innomhus i salen i Borgja for premieutdeling. Aldri tidligere har NHK hatt så mange kastere i toppen som inneværende år. Arnfinn tok til slutt en imponerende seier sammenlagt hvor han har vunnet 4 stevner, 4 ganger nr.2 og 2 ganger nr.3. Roy Inge ble nr.3, Oddmund nr. 4 og Reidar nr. 6. Dette bidro også til at vi vant Norgescupen sammenlagt for lag suverent, over 1800 poeng foran Hobøl som ble nr. 2.


Årets Norgescup har hatt 112 kastere i klasse 1. Dette er første gang siden 2014 vi ser et sammenlignbart tall og det er veldig gledelig. Noe av årsaken ligger nok i at vi har klart å få flere kastere med lokalt på nyvinningen SNC, som er konkurranser som arrangeres lokalt, men som oppsummeres nasjonalt siden det er samme metode på samme dag når de arrangeres. I evalueringen på ledermøtet så ble det også konkludert med at SNC er noe vi skal fortsette med og så er det opp til NHF å finne ut av detaljene når de fastsetter neste års terminliste.


Nå er det bare sesongavslutningen på Dale i NH-cupen igjen 17. september ….


Comentarios


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tagger
Følg oss
  • Facebook Basic Square
bottom of page